Seksi-ihanne

10.04.2020

Kuuluuko seksin mennä aina tietyllä kaavalla? Onko tietynlainen seksi oikeanlaista?
Kuuluuko orgasmin olla tietynlainen?

Kuva: Oma, Erotic Museum of Barcelona/Museu de l'Erotica

Romanttisissa elokuvissa mies ja nainen suutelevat toisiaan intohimoisesti. Kynttilät palavat ympärillä ja vuoteelle on ripoteltu ruusun terälehtiä. Tunnelma on latautunut ja vaatteiden riisuminen onnistuu sulavasti. Elokuvan henkilöt näyttävät hyviltä, ei selluliittia reisissä tai ylimääräisiä makkaroita vyötäröllä, hiukset ovat ojennuksessa ja meikki viimeisen päälle, kuntosalilla treenatut vartalot sulautuvat seksissä yhteen ja asennonvaihtaminen sujuu ongelmitta. Kumpikin saa orgasmin lähes samanaikaisesti, kaikki on helppoa ja sulavaa.

Elokuvien hyvinkin romanttiseksi maalatut kuvat (hetero)seksistä voivat luoda meille paineita. Tosi elämässä vaatteet eivät lähde sulavasti pois, sukkia saa repiä jaloista ja rintaliivien hakaset jumittavat. Omassa vyötärössä näkyy pari ylimääräistä makkaraa ja säärikarvat ovat sheivaamatta, vastapuolen viimeisin salilla käynti on tapahtunut yli kymmenenvuotta sitten ja suihkussakaan ei olla ehditty käydä kiireisen työpäivän jälkeen. Tosi elämässä meillä ei ole maskeeraajaa, kampaajaa, kuvaajaa ja ohjaajaa paikalla, jotka katsovat näyttelijöiden näyttävän parhaat puolensa. Asennon vaihtaminen on työlästä ja milloin kenenkin raaja on väärässä kohdassa ja edessä. Orgasmin saavuttaminen on vaikeaa ja mielikuvamme on edelleen vahva, että naisen tulee kyetä saamaan emätinorgasmi tai hänessä on jotakin vikaa.

Meidän tulisi opetella olemaan itsellemme armollisia, sallia omat omanlaisuutemme. Orgasmi syntyy suurimmaksi osaksi aivoissa, toki tietynlainen stimulaatio auttaa orgasmin reaktiota syntymään ja saaman lihaksemme supistelemaan. Onko sillä väliä mistä tai miten orgasmi syntyy? Orgasmihan on mielihyvän täyttymys, nautinnon huippu. Eikö se saa syntyä juuri niin kuin se kellekin syntyy?

Meidän parhaat puolemme toisten mielestä voivat olla juuri se vähän sekaisin oleva tukka ja vieno hienhaju, jota voisi työnteoksikin kutsua. Ehkä juuri meidän epätäydellisyytemme tekee meistä täydellisiä. Sallitaan hankalasti riisuttavat sukat ja huonosti aukeavat rintaliivien hakaset ja nautitaan tilanteesta, ilman elokuvien ja maailman paineita. Seksuaalisessa kiihottumisessa ei ole olemassa oikeaa tai väärää, mutta liian suuret odotukset voivat luoda meille tarpeettomia paineita.