Mielihyvätuotteet

17.08.2021

Mielihyvätuotteet (seksivälineet, seksilelut, aikuisten lelut, k18 lelut... mikä nimi kenenkin suuhun sopii!)

Käytän itse eniten mielituotteet/mielihyvävälineet -sanaa, sillä olen toiminut Amorin mielihyväkutsujen asiantuntijana jo vuodesta 2018 ja tämä sana on vakiintunut omaan suuhuni. Toisaalta tykkään myös kovasti seksilelut sanasta, sillä seksiin kuuluu tietty leikkisyys ja hyvän olon tunne. Aikuisten lelut taas hieman rajaa käyttäjäkuntaa, vaikka todellisuudessa mielihyvätuotteilla ei ole ikärajaa. Käytät mitä termiä vain, se on täysin ok.

Puhuttaessa mielihyvätuotteista saattaa ajatuksiin tulla, että en tarvitse sellaisia, sillä seksielämäni on hyvää ilmankin. Näin voikin olla. Haluan kuitenkin tuoda mahtavan vertauskuvan, joka ei ole omani, vaikka mieluusti ottaisin tästä kunnian:

Voit syödä ruokaa maustamatta sitä, mutta voit myös maustaa ruokaa ja löytää uusia makuja.
Sama pätee seksiin ja mielihyvätuotteisiinkin.

Mielihyvätuotteiden käyttö ei tarkoita, että seksi ilman niitä olisi mitenkään huonoa. Niillä voi leikkiä ja tuottaa ehkä erilaista nautintoa. Mielihyvätuotteita ei ole pakko käyttää aina, vaan niillä voi maustaa seksielämäänsä -oman ja kumppanin tai kumppaneiden mukaan.

Mielihyvätuotteita voi käyttää yksin tai yhdessä. Se mikä sopii toiselle, ei välttämättä sytytä toista. Onneksi valikoimat ovat valtavat. Nettikaupat pursuavat erilaisia vaihtoehtoja ja kivijalkakauppojakin on olemassa, jossa pääsee näkemään tuotteet livenä. Mielihyväkutsut tai seksikutsut/seksivälinekutsut ovat myöskin hyvä tapa tutustua erilaisiin välineisiin ja tuotteisiin (tästä lisätietoa Amorin opaalin kohdalla).

Itse ajattelen tärkeäksi asiaksi laadukkuutta, kun mietin mielihyvätuotteita. Halpa, kiinantehtaalta haiseva värisevä vibraattori, josta loppuu patterit ennen ensimmäistä käyttökertaa ja jonka äänentaso on kovempi kuin naapurin ruohonleikkurissa, ei kuulosta järin houkuttavalta. Satsaisin itse mieluummin hieman enemmän budjettiin ja hankkisin hyvästä materiaalista valmistetun, kestävän tuotteen, jota olisi miellyttävä käyttää, eikä naapurini kuulusi, että "taas se siellä suristelee".

Yksi syy miksi lähdin Amorin asiantuntijaksi, oli juurikin tuotteiden laatu. Tarkoitukseni ei ole olla myyjä, vaan nautinnon ja mielihyvän asiantuntija. Kertoa mielihyvätuotteiden ilosanomaa. En voi sanoa tietäväni kaikesta kaikkea, enkä ole kokeillut jokaista mielihyvätuotetta. Tunnen Amorin valikoimassa olevat tuotteet, jotka ovat huolella valittu ja niiden taakse on helppo asettua. Ihmiset ovat kuitenkin yksilöitä ja kaikki ei sovi kaikille.

Mielihyvävälineiden käyttö on oiva tilaisuus tutustua itseensä ja omaan nautintoonsa. Toisaalta niiden kanssa voi opetella antamaan nautintoa toiselle. Aluksi saattaa tuntua, että tämä dildo ei ole lainkaan hyvä ja anaalitappikin on liian vaikea laittaa paikoilleen, eikä se tuota edes mielihyvää. Suosittelen aina antamaan aikaa mielihyvätuotteille. Kokeile rauhassa, tutustu siihen ja itseesi/kumppaniisi. Ei uuden kumppaninkaan kanssa seksi välttämättä heti suju maata järisyttävästi. Tutustumisen jälkeen seksi saattaa muuttua tulivuoriakin räjäyttäviksi orgasmeiksi -sama pätee uusien tuotteidenkin kohdalla.

Mielihyvätuotteista puhuttaessa on hyvä mainita ainakin erilaiset liukuvoiteet. Liukuvoiteiden kohdalla olen törmännyt ajatukseen "ei ole kostumisessa ongelmaa, ei tarvetta". Vaikka näin olisi suosittelen lämpimästi jokaista kokeilemaan joskus vaikka ihan perus vesipohjaista liukuvoidetta -saattaa olla, että yllätyt positiivisesti. Liukuvoiteiden kohdalla tulee muistaa pari asiaa:

  • Vesiliukoiset liukuvoiteet käyvät kaikkien välineiden ja kondominkin kanssa.
  • Silikonipohjaisia ei suositella käytettäväksi silikonisten tuotteiden kanssa, sillä ne voivat haurastuttaa pintaa.
  • Vesipohjainen liukuvoide ei sovellu hyvin vedessä käytettäväksi (liukenee vedessä). Silikonipohjainen pysyy vedessäkin, mutta tekee esimerkiksi kylyhuoneen lattiasta liukkaan sinne joutuessaan.
  • Mielihyvävälineiden kanssa suositellaan aina käytettävän liukuvoidetta.
  • Anaaliin kautta tapahtuvassa seksissä (välineillä, sukuelimellä, sormin...) suositellaan aina liukuvoiteen käyttöä, sillä peräaukko ei kostu luonnollisesti. Anaaliin on olemassa omia hieman paksumpia liukuvoiteita.

Paras tapa tutustua mielihyvävälineisiin on mielestäni mielihyväkutsut, jossa saa rauhassa tutustua tuotteisiin ja jutella asiantuntijan kanssa. Seksologina osaan antaa vinkkejä ja voit luottaa minuun, sillä olen vaitiolovelvollinen ja saat olla juuri sellainen kuin olet. Sinun ei tarvitse heti ostaa repullista dildoja, liukuvoiteita, stimulaatioöljyjä, harjoituskuulia ja erilaisia vibraattoreja, vaan voimme pohtia yhdessä millaiset mielihyvätuotteet sopisivat juuri sinulle. Kutsuilla saa tutustua tuotteisiin, jota ei netissä tilatessa pysty tehdä ja toisaalta seksilelukaupat ovat vähenemässä koko ajan.

Luo kotisivut ilmaiseksi!